Status lönerevision och värdering av lokförarens arbetsuppgifter

Lönerevisionen är klar och påskriven och utbetalningen av nya lönen samt den retroaktiva höjningen från 1/5 beräknas betalas ut, enligt plan, nu i september.
Alla tariffsteg och alla fasta tillägg höjs med märket, 3,1% Det innebär att sista steget på lokförarens lönearbete blir 46 487kr.

Representanter från Seko lok och ST träffade arbetsgivaren den 19/8 för att göra en värdering av lokförarens arbetsuppgifter enligt en modell som tidigare använts på SJ. Detta var ett steg i samtalen om ersättning för våra utökade arbetsuppgifter. Vi är inte klara och kommer ses igen.

Körlärarrollen.
Vi har under våren och sommaren suttit tillsammans med arbetsgivaren och tagit fram en ny ersättningsmodell för körlärarna.
1000-lappen som vi fick in på sista lönesteget för lokförarna för ett par år sen finns kvar och det utgår igen ersättning från arbetsgivaren när de planerar ut upp till 11 pass per kvartal på en körlärare, men därefter får man 500kr per tur och elev. Detta gäller enligt följande per kvartal (för Q1): Januari får du 500kr från tur 5 med elev.
Februari får du 500kr från tur 5 med elev.
Mars får du 500kr från tur 4 med elev.
500kr per tur och elev gäller även från tur 12 per kvartal. Om du tex har 11 turer med elev i januari får du 500kr per tur från tur 5 men om du sen väljer att ta elever även i februari får du 500kr redan från tur 1 då du redan haft dina 11 turer i januari.

Har du frågor om upplägget, hör av dig!

Kommentarer inaktiverade.